Kategorier
Uncategorized

Bæredygtighed, solceller, grønne huse og skønne huse

Sjældent har jeg været så enig med Christian Vad Holm (V) om” Bæredygtighed” (Skive Folkeblad 14/10). En enkelt tilføjelse, at grøn omstilling må godt koste lidt mere end holdningsændringer. Skraldebilerne blev to rums for nogen tid siden, det kostede. Vi skal have yderligere affaldsbeholder, det kommer også til at koste lidt.

Solceller bør placeres på bygninger og hvor de ikke skæmmer. ”Hvad ville du sige til pludseligt at blive pakket ind på 3 sider af et 3,50 meter højt hegn uden at kunne se noget?” Sådan skrev Thomas Skytte Høj (Skive Folkeblad 17/9) om det planlagte solcelleanlæg nordvest for Grinderslev Kloster.
Kønne er de jo kun på Den blå Diamant og på sorte tage – der forsvinder de. Det er mange penge i solcelleanlæg, og jeg forstår godt den jordejer, der vil udleje for 18-19000 kr./hektar/år. Det er da meget gunstigere end at forpagte sin jord til produktion. Christian Vad Holm skrev: ”I Salling har vi noget af Danmarks bedste landbrugsjord, og vi gør os selv og hele samfundet en bjørnetjeneste, hvis vi ikke udnytter det”.

Tillykke til Signe Bak Jørgensen, der skal skaffe os grønne huse. Godt at Energibyen Skive accelererer den grønne retning med dette tiltag, at boligejerne bliver taget i hånden og får den bedste vejledning, som Signe udtrykker det  (Skive Folkeblad 14/10).

Om det absolut bevaringsværdige kunstnerhjem Resenvej 1 kan blive et grønt hus, hvem ved! Jeg håber og tror på kommunen overtager opgaven af dette stykke kulturarv. Se blot hvor nænsomt Gammel Skivehus er blevet endnu en perle i perlerækken af flotte huse i kommunen.

Gorm Wæhrens
byrådskandidat for Radikale
Liljevej 3
7800 Skive