Kategorier
Uncategorized

Sæt skolen fri!

At udstede garantier eller ej på skole- og ældreområdet. Hvem tør lade være?

Valgmøderne er startet rundt omkring i hele kommunen. En vending, der ofte bliver brugt, er ”jeg kommer ikke med valgflæsk, men… og så kommer der løfter om, at der skal bruges flere resurser, både på det ene og det andet særlig i det område, hvor valgmødet  afholdes. Som kandidat for Skiveegnens Radikale har jeg vovet det ene øje og sagt højt, at jeg kan ikke på forhånd udstede garantier for, hvordan udfaldet bliver af de kommende forhandlinger om ny skolestruktur og genåbning af det netop indgåede forlig på ældreområdet.

Vi har faldende børnetal og tomme boliger på ældreområdet. Der skal ske noget. Der er ingen tvivl om, at der kommer til at ske ændringer på begge felter. Ingen kan garantere, hvordan de forhandlinger ender efter valget. Jeg kan ikke garantere på forhånd, hvilke ændringer på skoler og i plejeboliger, jeg kan acceptere i  forhandlingen. Det har jeg været så åbenhjertig at sige højt. Jeg spørger så: Hvad er værst? at bryde valgløfter efter valget eller melde ud, at vi ikke kan fortsætte, som vi gør pt.

Kan ske, at der bliver lukket både skoler og plejehjem, men er det givet på forhånd, hvor det kommer til at ske? Det tror jeg næppe! Jeg går ind for, at sætte skolerne fri, så de selv kan tilrettelægge. Måske skal nogle skoler være små, nogle større, men hvem blandt kandidaterne vil melde ud, hvornår en skole er for lille til at fortsætte, som selvstændig skole.

Måske skal nogle skoler være ”småskoler ” med 0. til 3-4 klasse. Måske skal der etableres ”profilskoler”, hvor børnene kan søge hen efter interesser og talent. Der er mange modeller. Det vil vise sig, hvad der kommer til at ske, men ændringer kommer der. 

Spidskandidat for Skiveegnens Radikale

Ellen Bye Jensen

Madsbadvej 40

7884 Fur